ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста Павла Шаройка засудили в Білорусі до 8 років позбавлення волі

24.05.2018, 10:29
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

Журналіста Українського радіо Павла Шаройка засудили в Білорусі до понад восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на речницю Міністерства закордонних справ України Мар’яну Бецу.

“Павло Шаройко був засуджений до понад восьми років позбавлення волі, зараз перебуває в СІЗО в КДБ Республіки Білорусь. На днях його відвідав консул. Окремих скарг на його утримання в нього не було. МЗС України продовжує консульський супровід”, – сказала Беца.

Вона не повідомила, коли журналісту оголосили вирок.

Водночас посол України в Білорусі Ігор Кизим розповів, що Шаройка засудили до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, Павла Шаройка затримали 25 жовтня 2017 року в Мінську.

20 листопада 2017 року офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Українського радіо Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника, а також створив агентурну мережу.

20 листопада 2017 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) спростувало інформацію КДБ Білорусі щодо причетності затриманого на території Білорусі українського журналіста Павла Шаройка.

20 листопада 2017 року Білоруський державний телеканал продемонстрував фрагмент відео нібито допиту затриманого в Мінську Павла Шаройка.

Суд розглядав справу в закритому режимі.

Liked the article?
Help us be even more cool!