ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заступницею гендиректора Укрінформу стала експосадовиця з Тернопільської ОДА

Заступниця гендиректора Укрінформу Ганна Василенко. Фото – фейсбук Ганни Василенко

Заступницею генерального директора Укрінформу стала Ганна Василенко, яка до того працювала начальницею Управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на гендиректора Укрінформу Олексія Мацуку.

За його словами, Ганна Василенко відповідатиме за мережу регіональних і закордонних кореспондентських пунктів. 

“Ганна очолила напрям редакцій регіонального потоку та допомагатиме мені з внутрішнім менеджментом. Її досвід роботи в медіа – понад 11 років. Ганна очолювала інформаційні та суспільно-політичні редакції в структурах Суспільного мовлення, має управлінський досвід, зокрема чотири роки працювала в Тернопільській ОВА на посаді начальниці управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю. Окрім того, працювала проєктним менеджером грантових програм в областях та має досвід співпраці з іноземними виданнями”, – розповів він.

Завданням Василенко серед іншого буде збільшення в українському медіапросторі новин з областей, оскільки агентство має велику мережу регіональних кореспондентів, додав Мацука.

Також в Укрінформі розраховують, що її професійний досвід сприятиме “підсиленню регіональних новин виробництвом відеоконтенту, покращенню внутрішніх та зовнішніх комунікацій, колаборації з іншими інформаційними агентствами та медіакомпаніями”.

Як зазначає “Детектор медіа”, Василенко працює в Укрінформі з початку травня. У 2020 році вона балотувалася до Тернопільської обласної ради від партії “Слуга народу”, але не була обрана. 

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на посаду генерального директора Українського національного інформаційного агентства Укрінформ був призначений Олексій Мацука.

Він у 2020–2023 роках працював шеф-редактором державного телеканалу UA TV, що згодом був перейменований на “FreeДом”.

Тоді ж на посаду заступника гендиректора Укрінформу був призначений Єгор Сігарьов, який мав відповідати за маркетингову політику та кадрову роботу агентства. Ще три заступниці, які працювали за попереднього керівника нацагентства Олександра Харченка, на той час залишалися на своїх місцях. Ідеться про Марину Сингаївську, Оксану Носкову та Ірину Чередниченко.

10 травня 2024 року Марина Сингаївська звільнилася з посади заступниці генерального директора Укрінформу. У коментарі “Детектору медіа” вона сказала, що звільнилася за власним бажанням, тому що “прийшов час”. Наразі розглядає кілька пропозицій щодо роботи. 

Оксану Носкову, за даними ДМ, нещодавно перевели з посади заступниці гендиректора на посаду керівниці редакції оперативної інформації. Отже, у гендиректора Укрінформу є три заступники: Ірина Чередниченко, Єгор Сігарьов і новопризначена Ганна Василенко. 

Видання повідомляє з посиланням на джерела, що в зміненому кілька місяців тому штатному розписі Укрінформу передбачено ще одну посаду заступника гендиректора, яка наразі залишається вільною.  

Liked the article?
Help us be even more cool!