ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновника та режисерку Ukraїner викликають до прокуратури через збір коштів на відбудову ферми

09.12.2022, 10:45
Фото – my-kiev.com
Фото – my-kiev.com

Богдан Логвиненко та Каріна Пілюгіна – засновник та режисерка проєкту Ukraїner – отримали повістку до Харківської окружної прокуратури через спробу допомогти фермерці Любові Злобіній на Харківщині відновити зруйноване обстрілами господарство.

Про це журналіст Богдан Логвиненко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Харківська прокуратура викликає журналістів у зв’язку з розслідуванням провадження за статтею 201-2 ч. 2  ККУ ("Продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги або використання благодійних пожертв, безоплатної допомоги або укладання інших правочинів щодо розпорядження таким майном, з метою отримання прибутку").

Як пише "Детектор медіа" історію фермерки Любові проєкт Ukraїner розповів в одній із серій "Деокупації" – серіалу про села і міста, які були окуповані внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Її господарство зазнало значних втрат через російські обстріли, і журналісти зголосилися на прохання фермерки допомогти й зібрали майже всю необхідну суму для відновлення господарства.

"Уже тривала підготовка до будівельних робіт, але несподівано на початку жовтня нам почали дзвонити пані Любов та її подруга з погрозами. Погрожували заявами до поліції, кіберполіції, прокуратури тощо та вимагали віддати гроші вже. Наші прохання відкликати всі звинувачення й повернутися до попереднього плану дій пані Любов з подругою відхилили", – розповів Логвиненко.

Журналіст додав, що фермерка хотіла отримати від проєкту готівку або ж гроші на картку і, коли цього не відбулося, перейшла до погроз.

"Ми не могли перерахувати гроші на картку, бо взяли на себе відповідальність перед спільнотою за цю історію. Тож ми вирішили гроші повернути всім, хто донатив. Технічно це було неможливо зробити автоматично в монобанку, тож ми вирішили повернути вручну всім, хто зголоситься, а решту – віддати фонду компетентної допомоги ЗСУ "Повернись живим", – пояснює Богдан. 

Команда Ukraїner зібрала майже 2 мільйони гривень для відновлення ферми. Частину коштів повернула грошодавцям, а 1,818 млн гривень перерахувала фонду компетентної допомоги ЗСУ "Повернись живим". 

Нині журналісти планують публічно висвітлювати процес.

Ферму Любові Злобіної обстріляли російські війська навесні під час окупації села Мала Рогань на Харківщині. Тоді загинуло 142 тварини, серед яких були корови, свині та барани.

Liked the article?
Help us be even more cool!