ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запрацювали майже всі сайти, які постраждали від кібератаки, – Держспецзв’язку

17.01.2022, 18:00
Фото – dentonsdata.com
Фото – dentonsdata.com

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що станом на 14:00 17 січня відновили роботу майже всі сайти, які постраждали від кібератаки 14 січня.

Про це повідомляється на сайті Держспецзв'язку.

Відомство повідомляє, що розслідування та робота над відновленням решти ресурсів триває. Версія щодо використання програми-вайпера, що знищує дані, перевіряється. Для цього Держспецзв'язку взаємодіє з компанією Майкрософт у межах укладеної влітку угоди про співробітництво Government Security Program.

“Водночас уже зараз можна стверджувати про значно вищу складність атаки, ніж модифікація стартової сторінки вебсайтів. Низку зовнішніх інформаційних ресурсів було знищено зловмисниками в ручному режимі. Стислі терміни реалізації атаки свідчать про координацію дій хакерів та їхню чисельність. Зараз відпрацьовується версія щодо комбінації трьох векторів атаки: supply chain attack та експлуатація вразливостей OctoberCMS та Log4j”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

14 січня СБУ заявила, що витоку персональних  даних не відбулося.

Того ж дня СБУ заявила про причетність російських спецслужб до кібератаки на органи державної влади України, яка сталася в ніч із 13 на 14 січня.

Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Liked the article?
Help us be even more cool!