ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізьку журналістку-розслідувачку внесли до бази ворогів рф

30.03.2022, 13:45

Журналістку ГО “Запорізький центр розслідувань” Катерину Рождественську внесли як ворога до бази російського Комітету захисту національних інтересів. Вона значиться як “український пропагандист”.

Про це регіональній представниці ІМІ в Запорізькій області повідомив керівник ГО Сергій Сидоров.

Так, росіяни називають журналістку “співробітником спонсорованого Держдепартаментом США “Запорізького центру розслідувань” та пишуть, що вона “поширює фейки про дії російських військовослужбовців”.

“Зокрема, [Катерина Рождественська] озвучила один із вкидів української пропаганди про те, що російські військовослужбовці нібито мали намір вчинити теракт на Чорнобильській АЕС. Також Рождественська цинічно глумиться над смертю солдатів та мріє написати дослідження про те, як “трупи окупантів вплинуть на ґрунт Запорізької області”, – йдеться в дописі щодо журналістки. В опис “справи” додано цитати розслідувачки, опубліковані у фейсбуці на її сторінці в перші дні війни росії проти України.

Як розповіла Катерина Рождественська представниці ІМІ, про внесення до списку їй повідомила колега з Одеси. 

“Це було неочікувано для мене, бо я точно не знаю, за які такі заслуги мене назвали ворогом та пропагандисткою, якщо є більш відомі журналісти, які роблять набагато більше на інформаційному фронті. З одного боку, це можна назвати хоч і хворобливим, але визнанням. З іншого – це лякає, звичайно, бо я жива людина, яка переймається за свою безпеку, здоров'я та життя”, – сказала вона.

Дані про журналістку були додані на сайт 25 березня 2022 року. Також на сайті є не менш ніж 17 інших українців, яких називають пропагандистами, включно з Віталієм Портніковим.

Liked the article?
Help us be even more cool!