ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові затримали іноземного блогера, який заперечував злочини РФ та ображав українських бійців

05.05.2023, 16:53
Фото - СБУ
Фото - СБУ

СБУ затримала в Харкові іноземного блогера, який заперечував злочини росіян та ображав українських військових. Про це повідомляється на сайті СБУ.

У затриманого є громадянство однієї з країн Латинської Америки, але він декілька років живе в Харкові.

"Після початку повномасштабного вторгнення блогер одним з перших підтримав російських загарбників та героїзував їхні воєнні злочини. Також він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та Сил оборони нашої держави. Задокументовано, що навесні минулого року він особисто знімав провокативні відео, в яких намагався фіксувати обличчя українських захисників та ображав їх. Свої "стріми" публікував на двох власних каналах у ютубі й телеграмі із загальною аудиторією майже 300 тис. підписників", – зазначила СБУ.

У своїх коментарях затриманий заперечував факти російських ракетних ударів по українських містах та масових убивств росіянами мирних людей, додала спецслужба.

"Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинних дій іноземного блогера", – наголосили в СБУ.

Фігуранту повідомили про підозру за статтею "виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно".

Суд відправив його під варту.

За даними джерел ІМІ, йдеться про блогера Гонсало Ліра.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру бізнесмену зі Львова, який в обхід санкцій постачав до РФ "роллс-ройси" та "майбахи". Його замовниками, зокрема, були представники топменеджменту пропагандистського телеканалу Russia Today та "Газпрому".

Liked the article?
Help us be even more cool!