ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила львівського бізнесмена, який постачав пропагандистам Russia Today елітні авто

05.05.2023, 10:32
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру бізнесмену зі Львова, який в обхід санкцій постачав до РФ “роллс-ройси” та “майбахи”. Його замовниками, зокрема, були представники топменеджменту пропагандистського телеканалу Russia Today та “Газпрому”. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Чоловіка підозрюють у пособництві державі-агресору, службовому підробленні, заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

“Із серпня 2022 до березня 2023 року ділок нелегально переправив російським “замовникам” 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро. Для реалізації оборудки фігурант купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до Білорусі, а звідти – до Росії”, – зазначили в СБУ.

За даними спецслужби, фігурант подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн. Проте СБУ викрила цю оборудку і заблокувала. Суд за поданням спецслужби арештував майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 млн грн.

“До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більш ніж пів сотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири в Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більш ніж 40 елітних автомобілів”, – додали в СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!