ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Заперечував існування України": СБУ повідомила про підозру працівнику Києво-Печерської лаври

25.05.2023, 12:32
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Штатний водій Києво-Печерської лаври заперечував російську збройну агресію і виправдовував захоплення українських територій, працівники СБУ вручили йому підозру, повідомила пресслужба відомства.

У квітні 2023 року в коментарі одному з українських телеканалів він назвав окупований Крим "російським", а кордони нашої держави "не зареєстрованими".

Крім того, він сказав журналістці, що "путін не розпочинав війну" проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав "закономірною".

За даними слідства, ще на початку повномасштабного вторгнення чоловік підтримував російських окупантів і заперечував їхні воєнні злочини.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала антиукраїнського релігійного блогера, заступника керівника проросійської організації "Единое отечество", учасника релігійно-політичної організації РПЦ "Союз православних братств України", який поширював наративи кремля і організовував замовні "акції протесту" Василя Чепразова. За даними слідства, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня 2023 року: підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну в розв’язанні війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!