ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі

24.05.2023, 12:03
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала в Києві антиукраїнського релігійного блогера, заступника керівника проросійської організації "Единое отечество", учасника релігійно-політичної організації РПЦ "Союз православних братств України", який поширював наративи Кремля і організовував замовні "акції протесту" Василя Чепразова, повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня 2023 року: підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну в розв’язанні війни.

Також свої деструктивні виступи він записував і транслював на YouTube-каналі "Святая Русь", який налічує понад 23 тисячі підписників.

В СБУ наголосили, що після повномасштабного вторгнення Чепразов публічно підтримав агресивну політику вищого військово-політичного керівництва РФ і виправдовував захоплення українських територій.

Під час обшуків у нього знайшли комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконної діяльності. Також у чоловіка знайшли заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

Правоохоронці повідомили Чепразову про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. Нині від під вартою.

Як повідомляв ІМІ, Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області засудив до 12 років тюремного покарання російську пропагандисту, уродженку Закарпаття Тетяну Поп, визнавши винною в колабораціонізмі, виправдовуванні та глорифікації збройної агресії Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!