ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Залужний подякував воєнкорам та пресофіцерам "за службу та правду"

16.02.2023, 10:23
Фото: фейсбук Валерія Залужного
Фото: фейсбук Валерія Залужного

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний подякував воєнкорам та пресофіцерам "за службу та правду", зазначивши, що вони роблять ЗСУ "справжнім брендом, рівень довіри до якого безпрецедентно високий".

Про це Залужний написав у своєму телеграм-каналі з нагоди Дня вшанування військового журналіста України.

"Дякую вам, дорогі воєнкори та пресофіцери, за службу і правду! Завдяки вам Україна і весь вільний світ знає імена та обличчя своїх захисників і захисниць. Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Ви робите Збройні Сили України справжнім брендом, рівень довіри до якого безпрецедентно високий. Зичу якнайшвидшої Перемоги! Сил і стійкості, натхнення і непохитної віри!" – зазначив Залужний.

Водночас він вшанував пам'ять полеглих. Залужний нагадав, що 16 лютого 2015 року під час виконання військового обовʼязку в районі міста Дебальцеве загинув кореспондент ТРК "Бриз" Міністерства оборони капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін.

"Війна забирає кращих. Тільки за час широкомасштабної збройної агресії Росії вісім журналістів загинули безпосередньо під час здійснення професійної діяльності, а 24 загинули як учасники бойових дій у лавах Сил оборони України та внаслідок ворожих обстрілів", – написав Залужний.

За даними ІМІ, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинули 47 медійників. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 39 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Дмитро Лабуткін був репортером телерадіокомпанії Військово-Морських сил України "Бриз" у Севастополі. Під час окупації Криму він разом зі своєю родиною виїхав до Одеси, куди переїхала й ТРК "Бриз". Лабуткін зник 16 лютого 2015 року під Дебальцевим (Донецька область). Відтоді тривали його пошуки. У березні 2015 року тіло Дмитра Лабуткіна було виявлено в Дніпропетровському морзі.

У 2018 році тодішній міністр оборони України Степан Полторак затвердив своїм наказом 16 лютого Днем вшанування військового журналіста України.

Liked the article?
Help us be even more cool!