ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Дебальцевим зник кореспондент ТРК "Бриз" Дмитро Лабуткін

22.02.2015, 19:39

Під Дебальцевим (Донецька область) орієнтовно 16 лютого зник кореспондент ТРК “Бриз” Дмитро Лабуткін. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила знайома родини журналіста, повідомляє Телекритика.

За цими даними, невідомі надіслали дружині Лабуткіна відео шокуючого змісту, на якому демонструється військовий квиток кореспондента, тимчасову перепустку, квиток із потяга. У записі зафіксовано тіла загиблих українських військових. Вони перебувають обабіч залізничної колії, де, за версією авторів запису, було розстріляно екіпаж українського БТРа.

У прес-службі Міністерства оборони повідомили, що дані щодо Дмитра Лабуткіна з'ясовуються. “Є надія, що на відео демонструють лише документи журналіста, які якимось чином потрапили до авторів запису”, - сказала прес-секретар Оксана Гаврилюк.

В ефірі телеканалу "24" інформацію про зникнення журналіста прокоментував голова центру сприяння звільнення полонених і заручників при СБУ Юрій Тандіт.

За словами Тандіта, зараз тривають пошуки журналіста.

“Поки ми не бачимо тіло, ми не будемо підтверджувати інформацію про те, що він загинув. Сподіваюсь, що ми його знайдемо і вже тоді повідомимо всім, в тому числі - родичам”, - запевнив Тандіт.

Нагадаємо, вихід українських військ із Дебальцевого почався 18 лютого і означився десятками загиблих і численними пораненими.

Директор ТРК "Бриз" (підпорядковано Міноборони) Іван Чміль розповів ІМІ, що Лабуткін був відряджений в прес-центр АТО як прес-офіцер.

"Він (Лабуткін - ред.) не був мобілізований. Він штатний працівник, він не їхав туди за редакційним завданням. Він відряджений в прес-центр АТО як прес-офіцер. Він був там як військовий журналіст. Він там був в розпорядженні прес-секретаря прес-центру АТО. Він виконував не наші редакційні завдання. Ці люди не на своїх штатних посадах. ТОму що АТО не передбачає штатних посад прес-секретарів. Створений штаб АТО, при штабі існує прес-центр АТО, там люди з військових ЗМІ відряджені туди на певний час на редакційній основі. І на час відрядження вони виконують вказівки і розпорядження прес-центру АТО з метою інформування громадськості про те що там коїться, з метою супровдоження журналісткьих груп чи окремих журналістів, які мають у свою чергу редакційні завдання. ТОбто, виконують завдання прес-офіцера або просто співробітника прес-офісу як прес-офіцер прес-центру. І ось прес-центр визначив зону відповідальності - сектор С Дебальцево", - розповів він.

42

04

Liked the article?
Help us be even more cool!