ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про медіа не регулюватиме Netflix та інші стримінг-платформи

06.07.2020, 16:10
Фото – i-micronews.com
Фото – i-micronews.com

Іноземні нелінійні медіа та платформи спільного доступу до інформації, зокрема Netflix і Amazon Prime Video, вилучено з переліку суб’єктів, на які поширюватиметься регулювання законопроєкту №2693-д “Про медіа”.

Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту, повідомляє Укрінформ.

“Із числа суб’єктів, на які поширюється регулювання Закону "Про медіа", вилучено іноземні нелінійні медіа та іноземні платформи спільного доступу до інформації (зокрема, Netflix, Amazon Prime Video). Із переліку умов застосування проєкту вилучено положення щодо критеріїв доступності сервісу на території України та можливості оплати їх громадянами чи юридичними особами України з території України”, – зазначається в пояснювальній записці.

У концепції попередньої редакції законопроєкту про медіа пропонувалося запровадити реєстрацію в Україні стримінгових сервісів, зокрема Netflix, Megogo, OLL.tv, і таких соціальних мереж, як Facebook, що передбачало б їхнє оподаткування.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня у Верховній Раді депутати від “Слуги народу” зареєстрували доопрацьований законопроєкт “Про медіа” під №2693-д. Текст законопроєкту з'явився на сайті парламенту 6 липня.

1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт “Про медіа” №2693-д і відхилити альтернативний законопроєкт №2693-2. 

19 червня “Детектор медіа” оприлюднив підготовлений робочою групою драфт тексту законопроєкту №2693 “Про медіа” в новій редакції.

Аналіз законопроєкту від ІМІ можна прочитати тут: частина 1, частина 2.

Liked the article?
Help us be even more cool!