ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Закликаємо ухилятися від мобілізації та здаватися у полон": артилеристи використовують агітснаряди для окупантів

04.11.2022, 14:54
Фото - Нацгвардія
Фото - Нацгвардія
На Харківщині нацгвардійці 3 бригади оперативного призначення запускають російським окупантам агітаційні снаряди з інструкцією здачі в полон.
 
Листівки адресовані росіянам та жителям окупованих територій, які воюють на боці росіян.
 
Про це йдеться на сторінці Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.
 
"Артилеристи закидали позиції російських військ з прикордонного форпосту Харківщини. Для цього були задіяні спеціальні агітаційні снаряди гаубиць Д-30.  У кожному снаряді знаходиться півтори тисячі одиниць таких листівок з нагадуваннями для окупантів про те, що Україна скоро поверне свої землі, а у росіян є шанс скласти зброю та вижити. Агітаційні снаряди випускають у різних напрямках, щоб більше загарбників змогли отримати інформацію", - пояснили у Нацгвардії.
 
Як зазначають самі артилеристи, такі листівки - один із найефективніших способів інформаційної роботи з ворогом.
 
"Ми можемо донести нашому противнику, що на нашій землі він може здатися у полон. До військових будуть відноситись нормально, згідно до норм гуманітарного права. Ми закликаємо росіян ухилятися від мобілізації та здаватися в український полон, бо це краще ніж загинути від нищівного вогню нашої артилерії", – зауважив командир гаубичного артилерійського дивізіону.
 
У Нацгвардії зазначили, що такі засоби ефективні ще й тому, що оккупантові не дають користуватися адекватними каналами інформації і здебільшого у них відсутнє інтернет-підключення, тож для противника це дійсно можливість зберегти собі життя.
 
Як повідомляв ІМІ, українські хакери 25 жовтня зламали одного із провайдерів супутникового телебачення в Новосибірську та транслювали звернення ЗСУ до армії Росії з пропозицією здаватися в полон і протистояти мобілізації.
Liked the article?
Help us be even more cool!