ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Стремоусова оскаржуватиме довічне позбавлення волі

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Захист заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова подаватиме апеляцію на рішення Малиновського районного суду Одеси, який засудив його до довічного позбавлення волі.

Про це повідомила адвокатка Стремоусова Тетяна Бабкова, пише Укрінформ.

Сторона захисту вважає вирок занадто суворим.

“Сторона захисту вважає вирок занадто суровим навіть для небіжчика… Тобто за відсутності будь-яких обтяжуючих обставин до Стремоусова винесено вирок з найвищою мірою покарання. Сторона захисту має намір використати всі засоби національного захисту, а також звернутися до апеляційного суду з оскарженням цього вироку”, – заявила Бабкова.

Водночас, повідомляє представник ІМІ в Херсонській області, Малиновський районний суд Одеси продовжує слухати ще одну справу щодо Стремоусова. 

Його обвинувачують у поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Йдеться про встановлення комуністичного прапора на флагшток біля меморіалу “Вічного вогню” у Херсоні у квітні 2022 року. Разом зі Стремоусовим прапор встановлював кримський колаборант Костянтин Книрік.

Стремоусову загрожує до п'яти років обмеження волі або стільки ж років в’язниці.

Наступне засідання відбудеться 3 листопада.

Як повідомляв ІМІ, 18 жовтня Малиновський районний суд Одеси засудив загиблого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше українські правоохоронці повідомили проросійському громадському діячу з Херсона Кирилу Стремоусову декілька підозр. Зокрема, в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), в причетності до організації псевдореферендумів на окупованих Росією територіях, в держзраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня 2022 року, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

У вересні 2022 року окупаційний очільник Криму Сергій Аксьонов вручив російський паспорт Кирилу Стремоусову.

9 листопада 2022 року Стремоусов загинув. Згодом російські окупанти офіційно підтвердили його загибель в ДТП. Разом з тим перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський не відкидає можливе інсценування.

Liked the article?
Help us be even more cool!