ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист підозрюваних у вбивстві Шеремета хоче допитати Зеленського та Авакова

09.10.2020, 11:43
Фото – Роман Пилипей / ЕРА
Фото – Роман Пилипей / ЕРА

Захист підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета хоче допитати в суді Президента України Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Відповідне клопотання адвокати подали суду 8 жовтня, повідомляє Суспільне.

Як повідомив адвокат фігурантки справи Юлії Кузьменко Тарас Безпалий, захисники підозрюваних планують допитати близько 30 осіб. Окрім Зеленського та Авакова, до списку потрапив також заступник голови МВС Антон Геращенко.

“Під час численних брифінгів вони розповідали про численні й неспростовні докази причетності Кузьменко, Дугарь, Антоненка до вбивства Павла Шеремета. До цього ми цих доказів не бачили – це перше. По-друге, я хочу зрозуміти, звідки взагалі вони мали доступ до матеріалів, хоча вони не є учасниками справи й офіційно не мають права навіть доступу до цих матеріалів”, – пояснив Безпалий.

Зі свого боку обвинувачення викликає до зали суду 263 свідки, про що йдеться у зверненні прокурора Михайла Тішина.

За словами адвоката Безпалого, процес опитування свідків може бути довгим, на заслуховування кожного в залі суду необхідно щонайменше 15–20 хвилин. Водночас, щоб суд дозволив допитати саме таку кількість свідків, сторони мають пояснити суду, що саме свідки можуть підтвердити і які факти надати

“Узагалі свідків було 700, і добре, що вони 700 не заявили. Ми не знаємо, яке рішення ухвалить суд, але за законом залучення свідків має бути обґрунтоване. Ми не можемо наразі оцінити, чи важливі ці свідки, бо не написано, що саме вони хотіли б, щоб ці свідки підтвердили чи спростували. Можливо, це дійсно важливо”, – сказав Безпалий.

Він також додав, що скарга фігуранта справи Андрія Антоненка до Європейського суду з прав людини, де він оскаржує затримання, розглядатиметься незалежно від процесу в українському суді.

Як повідомляв ІМІ, 8 жовтня Шевченківський районний суд Києва усунув у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета одного з трьох присяжних Юрія Михайленка і замінив його іншим.

Liked the article?
Help us be even more cool!