ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Семени оскаржить експертизу ФСБ Росії

23.01.2017, 15:09

Захист кримського журналіста Миколи Семени оскаржуватиме лінгвістичну експертизу, представлену російською ФСБ в обвинувальному акті. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката журналіста Еміля Курбедінова.

“Ця експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності. Згідно з нею, Микола Семена представлений як ненависник, який зазіхає на територіальну цілісність Росії. І, очевидно, що в очах суду він буде представлений саме як такий ненависник. Ми однозначно оскаржуватимемо цю експертизу”, – заявив він.

Захист журналіста також представить у суді альтернативну лінгвістичну експертизу, яку провів доктор політичних наук, професор Кубанського державного університету Михайло Савва.

“У нас є альтернативна експертиза, підготовлена на наше замовлення авторитетним науковим діячем Росії. Вона зовсім не схожа з тією, яку представила ФСБ, і відображає об'єктивну реальність того, що хотів сказати Микола Семена у своїй публікації. Цю експертизу ми представимо в суді”, – сказав Еміль Курбедінов.

В експертизі Михайла Савви містяться висновки про те, що міжнародне право не підтверджує російські кордони в тих межах, які зараз заявляє російська влада – тобто, включно з Кримом. Тому немає ніяких кордонів, до порушення яких можна закликати, робить висновок експерт.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!