ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі луганчанці, яка працює на окупаційне міністерство

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) співробітниці окупаційного “міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ЛНР”.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, луганчанка почала співпрацювати з окупантами 2014 року. У 2021 році стала “начальницею управління масових комунікацій мінкомзв’язку ЛНР”.

З листопада 2022 і до літа 2023 року працювала на псевдопосаді “в.о. міністра цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ЛНР”.

З липня 2023 року і дотепер ‒ “заступниця міністра”.

“Обвинувачена фактично допомагає ворогу інтегрувати тимчасово окуповану територію Луганщини в інформаційне середовище РФ, аби той міг повністю контролювати простір і поширювати свою пропаганду”, ‒ зазначили в прокуратурі.

Наразі підозрювана в розшуку.

За даними представниці ІМІ в Луганській області, підозрювану звати Олександра Веселова.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності (ч.ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України) так званому “голові народної ради ЛНР”. За даними  слідства, він неодноразово з’являвся на екранах окупаційних телеканалів з інтерв’ю, де дякував російським військовослужбовцям, які беруть участь у війні проти України, за захист Донбасу. Також він висловлювався про необхідність проведення виборів на всіх захоплених територіях, які контролює Росія.

Liked the article?
Help us be even more cool!