ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За колабораціонізм судитимуть депутатку з Куп'янська, яка впроваджувала російську освіту

05.01.2023, 13:13
Фото – Харківська обласна прокуратура
Фото – Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутатки Куп’янської міської ради, яка під час окупації добровільно погодилася впроваджувати російську систему освіти. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Обвинувальний акт щодо депутатки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) Куп’янська окружна прокуратура скерувала до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

За даними слідства, на початку липня депутатку було призначено на посаду виконувачки обов’язків директора “Купянского регионального центра профессионального образования”, що був створений представниками окупаційної адміністрації.  

Вона отримала для учнів російські підручники та надсилала вчителям повідомлення, в яких закликала співпрацювати з окупаційною владою.

У закладі повинна була запроваджуватися російська мова як офіційна, а набір учнів на новий навчальний рік проводитися за стандартами освіти РФ, повідомляє прокуратура.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Як повідомляв ІМІ, на Харківщині судитимуть директора освітнього закладу із села Андріївка Куп’янського району, який організовував освітній процес за програмою РФ. Обвинувальний акт щодо нього за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) скеровано до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!