ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині судитимуть освітянина, який збирався навчати за програмою РФ

22.12.2022, 11:00
Фото – Харківська обласна прокуратура
Фото – Харківська обласна прокуратура

На Харківщині судитимуть директора освітнього закладу із села Андріївка Куп’янського району, який організовував освітній процес за програмою РФ. Обвинувальний акт щодо нього за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) скеровано до суду. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, директор навчального закладу активно підтримував “руський мир”. У серпні він провів нараду працівників та повідомив, що навчання в закладі здійснюватиметься за російською програмою, а оплата працівникам виплачуватиметься в російських рублях.

7 вересня він отримав у селищі Великий Бурлук Куп’янського району російські підручники за стандартами освіти РФ, які згодом привіз до навчального закладу. Після цього він дав вказівку працівникам роздати отримані ним російські підручники учням, щоб організовувати освітній процес за програмою РФ.

Правоохоронці затримали обвинуваченого 1 листопада. Обвинувальний акт передано до Київського районного суду м. Харкова.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що владі відомі прізвища майже всіх педагогів, які пішли на співпрацю з ворогом. Кожен колаборант відповідатиме перед законом.

Liked the article?
Help us be even more cool!