ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом нападу на журналіста “Газети.ua” відкрито справу за ст. 345-1 ККУ

11.05.2018, 13:29
Фото - Нацполіція

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України за фактом нападу на журналіста видання “Газета.ua” Назара Мазилюка 10 травня біля будинку одного з власників каналу “Інтер” Сергія Льовочкіна у селищі Козин Київської області. Про це повідомляється на сайті ГУНП в Київській області.

За інформацією поліції, представник засобу масової інформації постраждав у результаті сутички, що виникла між громадськими активістами, які прийшли до помешкання Сергія Льовочкіна, та працівниками поліції. Після нападу журналіст звернувся з відповідною заявою до поліції.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня журналіст видання “Газета.ua” Назар Мазилюк постраждав під час штовханини між представниками “Національного корпусу”  та правоохоронцями біля будинку одного з власників каналу “Інтер” Сергія Льовочкіна у селищі Козин Київської області. У нього розбита голова в ділянці потилиці.

Члени “Національного корпусу” спробували прорватись до маєтку через оточення правоохоронців. Виникла бійка, в ній один з поліцейських вдарив журналіста по голові гумовим кийком.

9 травня протягом дня тривав протест, організований політичною партією “Національний корпус”. Активісти вимагали від телеканалу “Інтер” скасувати трансляцію “російського продукту в кращих традиціях російської пропаганди” – концерт до Дня пам’яті та примирення.

9 травня активісти мережі “Вільні люди” пікетували офіс компанії “Національні інформаційні системи”, що виробляє новини для “Інтера”, проти трансляції концерту “Победа. Одна на всех” під гаслом “Інтер – на цвинтар”.

Раніше оприлюднені уривки концерту до Дня перемоги 9 травня, який планував показати “Інтер”, викликали критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.

8 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом “Інтер” ролика, змонтованого із концерту до Дня перемоги 9 травня.

У Києві 9 травня ввечері на вулиці Щусєва в будівлю, де розташовується новинний продакшн телеканалу “Інтер”, кинули “коктейль Молотова.

Liked the article?
Help us be even more cool!