ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У сутичках під будинком Льовочкіна розбили голову журналісту "Газети.ua"

10.05.2018, 17:43
Фото - gazeta.ua

Журналіст видання “Газета.ua” Назар Мазилюк постраждав 10 травня під час штовханини між представниками “Національного корпусу”  та правоохоронцями біля будинку одного з власників каналу “Інтер” Сергія Льовочкіна у селищі Козин Київської області. У нього розбита голова в ділянці потилиці, повідомляє “Газета.ua”.

Члени “Національного корпусу” спробували прорватись до маєтку через оточення правоохоронців. Виникла бійка, в ній один з поліцейських вдарив журналіста по голові гумовим кийком.

“Активісти говорили з поліцейськими на початку вулиці. Я підійшов, аби це відзняти. І в один момент всі почали штовхатись. Поліцейські без розбору почали бити всіх кийками. Мене вдарив один із силовиків кийком в голову”, - розповів журналіст.

Першу допомогу йому надали колеги. Журналіст викликав швидку допомогу та пише заяву до поліції.

В коментарі ІМІ Назарій Мазилюк повідомив, що обидві конфліктні сторони знали що він є журналістом.

“Я, як і інші журналісти, знімали розмову Назарія Кравченка з Нацкорпусу та представника громадського порядку. Раптово націоналісти почали рухати в бік правоохоронців. Ті у свою чергу дістали кийки і почали бити тих, хто спереду. Там опинився я. Я був з камерою і кричав, що є журналістом. Крім мене там було ще 5-6 журналістів, обидві сторони це знали. Просто так сталося, що отримав по голові саме я. Деяких колег просто збили з ніг”, - розповів він.

Також він додав, що розмовляв зі слідчим, особу нападника ще не встановлено.

Нагадаємо, кілька сотень активістів Нацкорпусу приїхали пікетувати будинок заступника голови фракції “Опозиційний блок” Сергія Льовочкіна. Про акцію активісти попереджали напередодні. Причина – скандальний концерт на телеканалі “Інтер” з приводу 9 травня.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня протягом дня тривав протест, організований політичною партією “Національний корпус”. Активісти вимагали від телеканалу “Інтер” скасувати трансляцію “російського продукту в кращих традиціях російської пропаганди” – концерт до Дня пам’яті та примирення.

9 травня активісти мережі “Вільні люди” пікетували офіс компанії “Національні інформаційні системи”, що виробляє новини для “Інтера”, проти трансляції концерту “Победа. Одна на всех” під гаслом “Інтер – на цвинтар”.

Раніше оприлюднені уривки концерту до Дня перемоги 9 травня, який планував показати “Інтер”, викликали критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.

8 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом “Інтер” ролика, змонтованого із концерту до Дня перемоги 9 травня.

У Києві 9 травня ввечері на вулиці Щусєва в будівлю, де розташовується новинний продакшн телеканалу “Інтер”, кинули “коктейль Молотова.

Liked the article?
Help us be even more cool!