ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За даними німецького суду, чеченський блогер, якого вважали вбитим, живий – Радіо Свобода

12.12.2022, 12:53
Фото – fakty.com.ua
Фото – fakty.com.ua

Чеченський опозиційний блогер, інформація про вбивство якого з'явилася цього місяця, дав свідчення в суді в Німеччині в листопаді, і суд, де він виступав, заявив, що, за його даними, він усе ще живий.

Коментарі, отримані Радіо Свобода 11 грудня, підтверджують попередні повідомлення Шведського радіо та німецьких медіа про те, що Тумсо Абдурахманов живий. Це суперечить численним повідомленням раніше минулого тижня про те, що його вбили. Анзор Масхадов, відомий лідер чеченської діаспори, також повідомив північнокавказькій службі Радіо Свобода, що Абдурахманова вбили невідомі.

Відповідаючи на електронний лист Радіо Свобода із запитанням про стан і місце перебування Абдурахманова, Лоран Лафлер, речник Вищого регіонального суду Мюнхена, сказав, що той дав свідчення як свідок 8 листопада і що, "наскільки відомо суду, свідок, якого ви назвали, живий".

"Суд не має інформації про поточне місце перебування свідка", – додав він. Інших подробиць судового розгляду він не повідомив.

Шведська поліція неодноразово відмовлялася коментувати цю справу, повідомляючи Радіо Свобода та іншим медіа, що не має інформації про будь-які повідомлення про вбивства чи розслідування, які були б викликані запитами журналістів.

Як повідомляв ІМІ, 5 грудня з'явилася інформація про вбивство у Швеції опозиційного чеченського блогера Тумсо Абдурахманова.

Liked the article?
Help us be even more cool!