ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За бездіяльність під час нападу в аеропорту на "Схеми" поліцейським винесли "дисциплінарку"

18.12.2017, 15:27
Фото - Радіо Совобода

За результатами службового розслідування щодо трьох правоохоронців “ужито заходів дисциплінарного впливу” через недостатнє реагування під час нападу охоронців голови організації “Український вибір” Віктора Медведчука на знімальну групу програми “Схеми” 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”, коли туди прилетів приватний борт політика.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції України на запит народного депутата Сергія Лещенка щодо можливої бездіяльності поліцейських у цій ситуації, повідомляє Радіо Свобода.

“За результатами зазначеного службового розслідування до поліцейських відділення поліції в аеропорту “Київ” Солом’янського управління поліції Володька В.А. та полку патрульної служби поліції особливого призначення Юрченка А.В. і Стаховича О.В. ужито заходів дисциплінарного впливу”, - йдеться у документі.

У момент нападу на знімальну групу співробітники Нацполіції перебували біля VIP-терміналу аеропорту, однак жодним чином не спробували втрутитися в цей інцидент, що зафіксовано журналістами на відео.

Як повідомляв ІМІ, ввечері 7 листопада охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

Редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” оприлюднила відео нападу. З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На відео також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

9 листопада редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” за годину до виходу в ефір отримала від адвоката Віктора Медведчука лист, у якому журналістів застерігають від кримінальної відповідальності у разі видачі розслідування “Чорні чоловічки” про його перельоти в ефір.

“Схеми” вважають звинувачення безпідставними та такими, що мають на меті залякування: журналісти виконували свою законну професійну діяльність у громадському місці, про що неодноразово повідомляли охороні Медведчука та демонстрували посвідчення.

1 грудня Печерський районний суд міста Києва зобов’язав Національну поліцію України порушити кримінальну справу проти журналістів програми “Схеми” за ст. 182 ККУ через начебто “порушення недоторканості приватного життя” Віктора Медведчука. Редакція Радіо Свобода розцінила звернення захисту Медведчука до суду як спробу тиску на журналістів. Інформація щодо рішення суду з’явилася на сайті “Украинский выбор”, а також ухвала Печерського суду опублікована у Реєстрі судових рішень.

7 грудня правоохоронці оголосили підозру 41-річному донеччанину, який перешкоджав законній діяльності журналістів 7 листопада на території київського аеропорту.

Liked the article?
Help us be even more cool!