ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Схеми" оприлюднили відео нападу охоронців Медведчука

08.11.2017, 15:28
Фото - Радіо Свобода

Редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” оприлюднила відео нападу охоронців Віктора Медведчука на знімальну групу програми, повідомляє Радіо Свобода.

Інцидент стався ввечері 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука.

З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На відео також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу. Під час виїзду охоронці побігли до знімальної групи, щоб перешкодити зйомкам, в цей момент автомобілі Медведчука швидко залишити територію аеропорту.

При цьому біля VIP-терміналу перебували співробітники Нацполіції. Вони жодним чином не спробували втрутитися у цей інцидент. Це також зафіксовано журналістами програми “Схеми”.

Це відео, пояснюють у редакції програми, знято на кілька камер та зафіксоване автомобільним реєстратором. Адже це не перший випадок зухвалого перешкоджання журналістській діяльності з боку охоронців Медведчука протягом останніх тижнів, тому цього разу на зйомки відправили одразу кілька знімальних груп.

“Усе це трапилось біля VIP-терміналу аеропорту в Жулянах, з якого Медведчук на виключних умовах відлітає напряму до Росії та назад на своєму літаку, попри заборону прямого авіасполучення. Протягом останніх тижнів його охоронці регулярно винаходили нові й нові методи, як перешкодити нашій зйомці. Але цього разу в Жуляни була відрядження не одна, а кілька знімальних груп “Схем”. Протизаконна діяльність охоронців Медведчука при його повній мовчазній згоді була ретельно зафіксована”, – заявила головний редактор програми розслідувань Наталка Седлецька.

Liked the article?
Help us be even more cool!