ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З російського "Комерсанта" пішов відділ політики після звільнення двох журналістів

21.05.2019, 12:42
Фото – Гліб Щелкунов / Комерсант

З російського видання “Комерсант” у повному складі звільнився відділ політики. Журналісти пішли після звільнення двох співробітників через статтю про ймовірне звільнення голови Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко.

Загалом звільнилися 13 журналістів, повідомляє "Медуза".

Як пише видання, спочатку на вимогу власника видання Алішера Усманова було звільнено двох журналістів – Івана Сафронова і Максима Іванова, які є співавторами матеріалу про звільнення Матвієнко. Обидва журналісти 20 травня повідомили, що пішли за рішенням власника видавничого дому, але їх змусили піти за згодою сторін.

Після їхнього звільнення “Комерсант” залишили ще 11 журналістів, зокрема відділ політики в повному складі – на знак незгоди з “рішенням акціонера”.

За даними джерел "Медузи", особливо незадоволена статтею була сама Валентина Матвієнко. Прес-секретар Матвієнко сказав, що сенатор не коментуватиме статтю і події в “Комерсанті”.

Головний редактор і гендиректор “Комерсанта” Володимир Желонкін зазначив, що вирішив звільнити журналістів самостійно, без тиску з боку акціонерів. “З журналістами ми розлучилися, оскільки під час підготовки замітки було порушено редакційні стандарти “Комерсанта”, – пояснив він “Відомостям”.

"Медузі" Желонкін додав, що бачив матеріал про Матвієнко перед публікацією, але інформація про порушення редакційних стандартів з'явилася у нього тільки після виходу тексту.

У коментарі виданню представник Алішера Усманова заявив, що мільярдер дізнався про звільнення журналістів з повідомлень ЗМІ. “Акціонер не втручається в редакційну політику і тим більше не приймає рішень щодо звільнення або приймання на роботу журналістів”, – додав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!