ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку року мовний омбудсмен отримав понад 300 скарг у сфері освіти

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у 2023 році отримав 3 407 скарг щодо мовних порушень, у сфері освіти було 307 скарг.

Про це він сказав під час засідання круглого столу “Ціннісна українізація в освіті: сучасність і стратегії на майбутнє” 22 листопада, повідомляє Укрінформ.

“Станом на сьогодні ми маємо майже 3 500 скарг. На жаль, деякі стосуються сфери освіти”, - сказав Кремінь.

За його словами, трапляються системні порушення мовного закону у закладах освіти. І вони не є поодинокими.

“У нас, на превеликий жаль, є проблеми з низкою університетів. Зараз чомусь згадують тільки Дніпровський університет, але у нас є таких університетів у столиці, і в Одесі, і в Харкові та в інших куточках України достатньо. Тому що крім послуговування недержавною мовою, дехто з представників професорсько-викладацького складу продовжує використовувати матеріали, додаткову інформацію, літературу недержавною мовою”, - сказав Кремінь.

Він зазначив, буває таке, коли реагують саме здобувачі освіти. “Я маю на увазі студентство, і, звичайно, звертаються до нас, до адміністрації університетів, до органів Національної поліції”, - додав він.

Як повідомляв ІМІ, у серпні мовний омбудсмен повідомив, що під час перевірки застосування української мови в 11 закладах освіти було виявлено мовного законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!