ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початком війни нарощували кількість контенту не зупиняючись – редактор BIHUS.Info

16.03.2023, 17:21
Фото – фейсбук Bihus.Info
Фото – фейсбук Bihus.Info

Алгоритм дій, який команда BIHUS.Info розробила для себе на випадок повномасштабного вторгнення Росії, дозволила команді працювати безперебійно навіть під час активних бойових дій у Київській області.

Про це в інтерв’ю ІМІ розповів редактор проєкту Максим Опанасенко.

За його словами, у другій половині січня 2022 року редакція почала обговорювати варіанти такого алгоритму, а потім днів за 10 до повномасштабного вторгнення написала план, у якому чітко визначила, що потрібно докупити, яку техніку куди розвезти, хто куди релокується.

“Це не можна назвати готовністю: не можна бути готовим до того, що окупанти прийдуть під Київ і всіх убиватимуть, а потім тут літатимуть ракети. Але, наскільки це було можливо на той момент, ми підготувалися, і принаймні в нас був доволі чіткий план, який у результаті і спрацював, тому що команда, по суті, не зупиняла роботи взагалі ні на день. Ми виходили і 24 лютого, і 25-го, і 26-го. Тільки нарощували кількість контенту, який випускали, не зупиняючись, не роблячи пауз”, – зазначив Максим Опанасенко.

Він додав, що частина команди лишалася в Києві й працювала звідси, частина – релокувалася на березень-квітень.

“І в результаті цієї синергії в нас, по-перше, контент не зупинявся, по-друге, він був доволі різноплановий, тому що ми могли працювати, по суті, і в Києві, і в Київській області, наскільки це було можливо”, – додав редактор.

Як повідомляв ІМІ, редакція проєкту "Накипіло" (Харків) за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну склала план дій редакції на цей випадок. Зрештою, він допоміг під час евакуації.

Водночас у перші тиждень-два після повномасштабного вторгнення Росії в Україну серед медіа Кіровоградської області була певна розгубленість. Журналісти не  розуміли, як правильно подавати інформацію: репостити повідомлення загальнонаціональних ЗМІ чи вибудовувати власну стратегію.

За словами представника ІМІ у Чернігівській області Павла Пущенка, більшість редакцій Чернігівської області досі не має інструкцій та протоколів щодо того, як поводитися в разі повторного ймовірного наступу Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!