ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У перші тижні вторгнення медіа Кіровоградщини були дещо розгублені – представник ІМІ

24.01.2023, 13:53
Фото – novynarnia.com
Фото – novynarnia.com

У перші тиждень-два після повномасштабного вторгнення Росії в Україну серед медіа Кіровоградської області була певна розгубленість. Журналісти не  розуміли, як правильно подавати інформацію: репостити повідомлення загальнонаціональних ЗМІ чи вибудовувати власну стратегію.

Про це в інтерв’ю Інституту масової інформації розповів представник ІМІ в Кіровоградській області Павло Лісниченко.

“Загальнонаціональні медіа одразу кинулися наповнювати стрічки новин, кожні 5–10 хвилин надавали інформацію. Регіональні ж ЗМІ здебільшого були, скажімо так, статистами, тому що збирати інформацію з регіонів, які безпосередньо не мають, умовно кажучи, виходу до лінії зіткнення, було доволі проблематично. Всі обривали телефони, контакти. Інформацію можна було дістати через загальнонаціональні медіа. Відповідно, дублювати одне й те саме ніхто не хотів”, – нагадав Павло.

Втім, за його словами, поступово регіональні медіа створили певну концепцію: вони частково роблять копірайт загальнонаціональних новин та водночас  працюють з локальною тематикою. Зокрема, на Кіровоградщині з'явилася перша інформація про переселенців, активізацію мобілізації, про волонтерські рухи, про допомогу, організацію. На цих темах і сфокусувалися локальні медіа.

“Одним словом, люди включились у цей процес. Журналістика, як і сама країна, вийшли з такого, коматозного стану і почала працювати на повну потужність”, – зазначив представник ІМІ.

Павло Лісниченко пояснив, що така поведінка журналістів зумовлена тим, що Кіровоградщина сама по собі та її медіаринок завжди вирізнялися “дуже-дуже спокійним ритмом роботи”, оскільки область не має виходів до кордонів, не є областю зі значною концентрацією промислових гігантів, а отже і фінансові потоки проходили через неї доволі мляво. 

“Все, що відбувалося, відбувалося в такому розміреному-розміреному ритмі. Після початку повномасштабної війни цей ритм трохи пришвидшився, але не надто змінився”, – додав Лісниченко.

Як повідомляв ІМІ, у Кропивницькому наприкінці червня запрацював хаб для журналістів, який координує представник ІМІ в Кіровоградській області Павло Лісниченко. 

Liked the article?
Help us be even more cool!