ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Останньої відносно мирної суботи я зібрала колектив, ми підготували протоколи, де хто буде, – редакторка "Накипіло"

26.10.2022, 12:47
Фото – Facebook-сторінка Олени Лептуги
Фото – Facebook-сторінка Олени Лептуги

Редакція проєкту "Накипіло" (Харків) за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну склала план дій редакції на цей випадок. Зрештою, він допоміг під час евакуації.

Про це в інтерв'ю ІМІ розповіла головна редакторка проєкту, представниця ІМІ в Харківській області Олена Лептуга.

"Ми підготували протоколи, де хто буде. Я зібрала останньої відносно мирної суботи колектив. Кожен повідомив, де він буде, що робитиме (евакуюватиметься чи залишатиметься), вказували адреси, де ми могли б відшукати в разі чого цих людей. Наприклад, одна з наших колежанок жила на Північній Салтівці. Вона сказала – якщо щось почнеться, то я приїду до "Накипіло" (до редакції. – Ред.) і там буду", – розповіла Олена.

За її словами, складений план допоміг під час евакуації.

"Звичайно, було так: "Олено, ти панікерка". Я кажу: "Клас! Але хай буде так". Наприклад, наша літературна редакторка сказала так: “Я щось не "вивожу" цю ситуацію. Я поїду". Вона за тиждень до початку поїхала у Львів – перепочити від того, що коїлося.

Що стосується евакуації, то тут було кілька варіантів, як ми їдемо, якими дорогами. І тут все спрацювало. Ми дісталися того місця, якого планували, і це допомогло не зупиняти роботи ні на годину. Наше медіа працювало", пояснила представниця ІМІ.

Як повідомляв ІМІ, перші кілька місяців після повномасштабного вторгнення Росії в Україну редакція проєкту "Накипіло" стала прихистком для інших журналістів Харкова та жителів будинку, де розташована редакція.

Liked the article?
Help us be even more cool!