ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин про анонімні телеграм-канали: Для регулювання потрібен закон про дезінформацію

Для регулювання діяльності анонімних телеграм-каналів в Україні Верховна Рада має ухвалити профільний закон про дезінформацію.

Про це сказав народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в ефірі програми Укрінформу “Самохвалов запитує”.

“Щоб регулювати телеграм, маємо ухвалити профільний закон про дезінформацію, завдяки якому ми зможемо, в принципі, офіційно з української сторони представити претензії до власників мереж з вимогами, “або ви нам даєте отакі-то параметри, інформацію, зменшуєте рівень анонімності у соцмережі”, – зазначив Юрчишин.

Він додав, що наразі ані українське нормативно-правове регулювання, ані європейське не в змозі притягнути власників соцмережі до такої співпраці, саме тому потрібен новий закон.

“Далі маємо почати комунікацію над тим, щоб правила соцмережі були приведені до наших стандартів деанонімізації”, – зауважив він.

Також Юрчишин наголосив, що ключовим для України є не те, щоб не було телеграм-каналів, “а важливо знати, хто за ними стоїть, щоб ми могли висувати чіткі претензії і закривати через співпрацю з адміністраторами канали, які конкретно працюють на країну-агресора”.

Раніше Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу заявив, що не вважає за потрібне забороняти телеграм в Україні, втім питання соцмережі полягає лише в тому, які джерела читатимуть українці, який у них рівень критичного мислення та медіаграмотності.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2023 року Ярослав Юрчишин заявив, що як голова Комітету з питань свободи слова має три пріоритетні напрями в роботі: звільнення полонених українських журналістів, розслідування справ про перешкоджання журналістській діяльності, створення конкурентного та якісного доступу журналістів до інформації.

9 грудня 2023 року Верховна Рада призначила нардепа від фракції “Голос” Ярослава Юрчишина головою Комітету з питань свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!