ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалив інтерв'ю з настоятелем храму УПЦ (МП) у Севастополі, який виправдовує росію

28.04.2022, 15:00
Настоятель Свято-Володимирського собору в Херсонесі протоієрей Сергій Халюта, фото - Олексій Павлішак, ТАСС
Настоятель Свято-Володимирського собору в Херсонесі протоієрей Сергій Халюта, фото - Олексій Павлішак, ТАСС

Відеохостинг YouTube видалив інтерв'ю з благочинним Севастопольського округу Української православної церкви Московського патріархату, протоієреєм, настоятелем Свято-Володимирського собору в Херсонесі Сергієм Халютою через “ворожі висловлювання”.

Про це йдеться у повідомленні YouTube на сторінці, де раніше було завантажено відео інтерв'ю, повідомляє Крим.Реалії.

“Це відео вилучено через порушення політики YouTube щодо ворожих висловлювань. Перегляньте правила вашої країни щодо ворожих висловлювань”, – повідомив YouTubе.

У цьому інтерв'ю священик УПЦ (МП) стверджував, що “наш російський воїн – це Християнство, наш воїн, який, захищаючи собою дитину, гине – ось воно в чому Християнство полягає”.

Протоієрей Сергій Халюта повідомив, що священники УПЦ (МП) у Севастополі відвідують у госпіталях поранених російських військових, “втішаючи їх, здійснюючи обряди”. Також він заявив про “гуманітарну допомогу” окупованим російськими військовими частинам Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

“Практично в кожній (російській – ред.) частині, у кожному з'єднанні, у кожній великій бригаді (армії рф – ред.) є священнослужитель, який не залишає своє військове формування. На жаль, є священнослужителі, які зазнали поранень або загинули внаслідок спецоперації (так влада рф називає війну проти України – ред.)”, – зазначив священник УПЦ (МП).

Священники УПЦ (МП) в анексованих росією Криму та Севастополі неодноразово заявляли про підтримку російських військових, які беруть участь у війні росії проти України.

Раніше повідомлялося, що священники УПЦ МП у Севастополі “підкріплюють бойовий дух і підтримують правильну мотивацію” російських військових.

Пізніше у Севастополі протоієрей УПЦ (МП) Сергій Полівцев відвідав у військово-морському клінічному шпиталі поранених російських військових.

На Великдень на сайтах Севастопольського благочиння та Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП опублікували послання голови Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Онуфрія, проте видалили з нього частину тексту.

6 березня предстоятель РПЦ патріарх Кирило, коментуючи воєнні дії росії в Україні, не сказав, що підтримує російське вторгнення, проте навів аргументи на його обґрунтування. Він вважає, що нинішня ситуація пов'язана з тим, що деякі сили вісім років намагалися знищити те, що існує на Донбасі, – очевидно, маються на увазі озброєні угруповання “ДНР” і “ЛНР”, що підтримуються росією. За словами Кирила, там “існує неприйняття, принципове неприйняття так званих цінностей, які сьогодні пропонують ті, хто претендує на світову владу”.

Митрополит Онуфрій, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату, яка перебуває у молитовній єдності та частковому підпорядкуванні РПЦ, у перший день вторгнення різко засудив його, назвавши дії президента росії володимира путіна аналогом братовбивства. У низці єпархій УПЦ (МП) перестали при богослужіннях згадувати патріарха Кирила.

Liked the article?
Help us be even more cool!