ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалятиме відео з дезінформацією про вакцини проти COVID-19

30.09.2021, 12:07
Фото – youtube
Фото – youtube

Відеосервіс YouTube видалятиме весь контент, який ставить під сумнів будь-яку схвалену у світі вакцину проти коронавірусу, в межах боротьби з дезінформацією.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

За словами віцепрезидента YouTube Метта Галпріна, під заборону потраплятимуть усі відеозаписи, в яких ідеться про те, що вакцини небезпечні або можуть призводити до тривалих негативних наслідків для здоров'я.

Агентство зазначає, що нове правило стосується всіх вакцин, а не лише препаратів проти COVID-19.

Минулого року YouTube запроваджував заборону на низку відеозаписів, у яких міститься критика вакцин проти коронавірусу. З жовтня 2020 року платформа видалила понад 130 тис. роликів за “порушення правил YouTube у сфері вакцин проти COVID-19”.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня відеохостинг YouTube видалив два канали російського державного телеканалу Russia Today (RT) німецькою мовою – RT DE і Der Fehlende Part – через поширення неправдивої інформації про коронавірус.

У міністерстві закордонних справ РФ заявили про необхідність “симетричних заходів” щодо німецьких ЗМІ, які працюють у Росії, звинувативши ці засоби масової інформації у “втручанні у внутрішні справи” РФ.

Також міністерство вирішило звернутися “до компетентних відомств Російської Федерації” з пропозицією розробити проти YouTube і німецьких ЗМІ “заходи”.

29 вересня Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) звернулася до Google з вимогою розблокувати YouTube-канали Russia Today, інакше відеохостингу може загрожувати блокування.

29 вересня речник Федерального уряд Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що уряд не має жодного стосунку до видалення відеохостингом YouTube двох російських телеканалів Russia Today Deutschland (RT DE).

Liked the article?
Help us be even more cool!