ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Німеччини попросив не вигадувати "теорій змови" через блокування каналів Russia Today

29.09.2021, 15:46
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Федеральний уряд Німеччини не має жодного стосунку до видалення відеохостингом YouTube двох російських телеканалів Russia Today Deutschland (RT DE).

Про це заявив речник уряду Штеффен Зайберт на брифінгу 29 вересня, повідомляє Укрінформ.

“Стосовно російських каналів чітко заявлено, що це рішення YouTube. Федеральний уряд не має до цього жодного стосунку… Це не ініційований федеральним урядом або державними структурами захід”, – підкреслив Зайберт, додавши, що він особисто дізнався про цю ситуацію зі ЗМІ.

Також Зайберт попросив не вигадувати “теорій змови” в цьому контексті. Він підкреслив, що YouTube дав вичерпні пояснення щодо свого рішення з огляду на свої правила. Видалені ЗМІ можуть оскаржувати таке рішення безпосередньо перед відеохостингом.

Коментуючи погрози російського уряду заборонити у відповідь роботу в Росії німецьких ЗМІ (у Росії працюють, зокрема, DeutscheWelle, ARD і ZDF), Зайберт заявив, що “для таких кроків у відповідь немає жодного приводу”. За його словами, той, хто таких “контрударів” вимагає, не має уявлення про свободу преси.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня відеохостинг YouTube видалив два канали російського державного телеканалу Russia Today (RT) німецькою мовою – RT DE і Der Fehlende Part через поширення неправдивої інформації про коронавірус.

У міністерстві закордонних справ РФ заявили про необхідність “симетричних заходів” щодо німецьких ЗМІ, які працюють у Росії, звинувативши ці засоби масової інформації у “втручанні у внутрішні справи” РФ.

Також міністерство вирішило звернутися “до компетентних відомств Російської Федерації” з пропозицією розробити проти YouTube і німецьких ЗМІ “заходи”.

29 вересня Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) звернулася до Google з вимогою розблокувати YouTube-канали Russia Today, інакше відеохостингу може загрожувати блокування.

Liked the article?
Help us be even more cool!