ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд погрожує YouTube блокуванням, якщо з каналів RT не знімуть обмежень

29.09.2021, 13:34
Фото – vgolos.com.ua
Фото – vgolos.com.ua

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) звернулася до Google з вимогою розблокувати YouTube-канали Russia Today, інакше відеохостингу може загрожувати блокування.

Про це повідомляє російській Інтерфакс із посиланням на Роскомнагляд.

Відомство надіслало керівництву компанії Google листа “з вимогою в максимально стислі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів RT DE та Der Fehlende Part, що належать російському ЗМІ Russia Today”.

У листі Роскомнагляд зазначає, що дії адміністрації Google порушують ключові принципи вільного поширення інформації та є актом цензури щодо російських ЗМІ.

“У разі невиконання власником ресурсу попередження Роскомнагляду, законодавством передбачено заходи повного або часткового обмеження доступу”, – заявило відомство.

Також Роскомнагляд нагадав про “відповідальність у вигляді штрафу до 1 млн рублів”, а “в разі повторної відмови від виконання вимог сума штрафу може досягати 3 млн рублів”.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня відеохостинг YouTube видалив два канали російського державного телеканалу Russia Today (RT) німецькою мовою – RT DE і Der Fehlende Part через поширення неправдивої інформації про коронавірус.

У міністерстві закордонних справ РФ заявили про необхідність “симетричних заходів” щодо німецьких ЗМІ, які працюють у Росії, звинувативши ці засоби масової інформації у “втручанні у внутрішні справи” РФ.

Також міністерство вирішило звернутися “до компетентних відомств Російської Федерації” з пропозицією розробити проти YouTube і німецьких ЗМІ “заходи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!