ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube рекламує відео ПВК "Вагнер" – Sunday Times

17.04.2023, 10:08
Фото – The Sunday Time / lithuania.postsen.com
Фото – The Sunday Time / lithuania.postsen.com

Відеоплатформа YouTube дозволяє розміщувати відео, що рекламують приватну військову компанію “Вагнер”, засновником якої є Євген Пригожин. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sunday Times.

Так, на платформі та в інших соцмережах публікують десятки пропагандистських відеороликів, які прославляють ПВК “Вагнер” – компанію найманців, яких звинувачують у воєнних злочинах в Україні та в інших країнах.

Крім того, за допомогою цих відео збирають гроші на боєприпаси для цієї компанії. Також через них закликають аудиторію вступити до групи найманців, яка була санкціонована кількома західними урядами. Зокрема, США визнали її “транснаціональною злочинною організацією”, а Велика Британія внесла до санкційного списку її засновника пригожина.

Представник YouTube своєю чергою заявив, що відео з таким вмістом заборонено розміщувати на платформі.

“Контент, призначений для вихваляння, просування або допомоги насильницьким екстремістським або злочинним організаціям, заборонений на YouTube. Компанія Google зобов'язується дотримуватися законів США про санкції та впроваджує відповідну політику, попри свої умови надання послуг”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 13 квітня ВВС оприлюднила розслідування, згідно з яким у соцмережі Twitter вільно діють сотні акаунтів російської та китайської пропаганди після реформи мережі з боку власника компанії Ілона Маска.

Нещодавно Twitter припинив вживати заходів для обмеження державних російських та китайських ЗМІ. Позначка Stay informed біля дописів медіа, що контролюються Росією та Китаєм, вже не з'являється.

Twitter занижує охоплення постів про російсько-українську війну, оскільки вони позначаються як дезінформація.

Liked the article?
Help us be even more cool!