ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія засудила вбивства журналістів: ці вбивства не залишаться без покарання

16.03.2022, 14:26
Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

У Європейській комісії засудили вбивство журналістів, які висвітлюють війну Росії проти України: ці злочини не залишаться безкарними.

Відповідну заяву зробив 16 березня в Брюсселі представник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Комісія обговорила (на засіданні) ситуацію в Україні, потреби (української сторони) та реакцію на них комісії. У цьому контексті дозвольте мені ще раз засудити в найрішучіший спосіб атаки на цивільних, які відбуваються на щоденній основі, зокрема вбивства журналіста Fox News П'єра Закжевскі та Олександри Кувшинової вчора, буквально наступного дня після вбивства американського журналіста Брента Рено. Це злочини, які не можуть і не залишатимуться непокараними”, – заявив він.

Як повідомляв ІМІ, 14 березня під час артилерійського обстрілу російських військ у селі Горенка Київської області загинули П'єр Закжевскі, оператор телеканалу Fox News, громадянин Ірландії, та українська фіксерка, журналістка Олександра Кувшинова.

14 березня, стало відомо, що кореспондент Fox News Бенджамін Голл був поранений у ноги під час підготовки репортажу під Києвом.

13 березня в Ірпені Київської області російські військові вбили колишнього журналіста американського видання The New York Times Брента Рено. Його колега фотокореспондент Хуан Арредондо поранений та перебуває в Києві в лікарні “Охматдит”.

Liked the article?
Help us be even more cool!