ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Fox News отримав перелом ніг унаслідок обстрілу російськими військами (оновлено)

14.03.2022, 20:27
Фото – Fox News
Фото – Fox News

Кореспондент американського телеканалу Fox News Бенджамін Голл, який останніми тижнями висвітлював війну в Україні, був госпіталізований з пораненням, яке отримав 14 березня під час підготовки репортажу під Києвом.

Про це повідомила виконавча директорка Fox News Сюзанна Скотт у листі до співробітників мережі, пише "Європейська правда".

"Наразі в нас є мінімальний рівень деталей, але Бена госпіталізували, і наші команди на місці працюють, щоб зібрати додаткову інформацію, оскільки ситуація швидко змінюється", – заявила Сюзанна Скотт.

"Безпека всієї нашої команди журналістів в Україні та прилеглих регіонах є нашим головним пріоритетом і надзвичайно важливою", – додала Скотт. 

Трохи раніше про поранення журналіста повідомив ведучий Fox News Джон Робертс під час ефіру, повідомляє Укрінформ.

“Журналіст Fox News дістав поранення під час підготовки репортажу під Києвом”, – сказав Робертс. Він додав, що про цей інцидент відомо мало деталей. Команда телеканалу намагається з’ясувати більше подробиць.

Увечері 14 березня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що іноземний журналіст отримав осколковий перелом обох ніг унаслідок обстрілу російськими військами. Вона оприлюднила посвідчення журналіста, на якому видно назву Fox News – американського телеканалу.

За її словами, журналіст перебуває в реанімації в лікарні.

“Осколковий перелом двох нижніх кінцівок – “русскомирный” діагноз, поставлений українськими лікарями британському журналісту. На даний момент журналіст перебуває в реанімації під наглядом лікарів. […] Ще раз хочу звернутися до наших партнерів: громадянин вашої держави перебував на території України, виконуючи редакційне завдання. Його діагноз вказаний вище. Цей чоловік не був на військовому об’єкті, у які, зі слів офіційних осіб РФ, вони постійно цілять. Не будучи на військовому об'єкті, він отримав серйозні поранення”, – написала Венедіктова. 

Відомості про злочин внесено до ЄРДР, і це провадження розслідуватиметься належним чином, зазначила генпрокурорка.

Фото Ірини Венедіктової

Liked the article?
Help us be even more cool!