ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС запровадив санкції проти "Групи Вагнера" і її медіакомпанії РИА ФАН

13.04.2023, 18:05
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

Європейський Союз запровадив санкції проти терористичної організації "Група Вагнера" і пов'язаного з нею "інформаційного агентства" РИА ФАН.

Відповідну інформацію опубліковано на сайті ЄС.

Згідно з рішенням Ради ЄС, ці організації становлять загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Щодо "Групи Вагнера" на сайті ЄС зазначається, що це російська приватна військова компанія, заснована 2014 року як організація-наступник "Слов’янського корпусу". Її очільником є Дмитро Уткін, а спонсором – Євгеній Пригожин. "Група Вагнера" фінансує та реалізує свою діяльність шляхом створення угруповань на місці за підтримки локальних урядів. Вона відіграла провідну роль у нападах на міста Соледар і Бахмут у січні 2023 року та бере активну участь в агресивній війні Росії проти України.

"Отже, на "Групі Вагнера" лежить відповідальність за матеріальну підтримку дій, що підважують і загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України", – резюмують у Раді Євросоюзу.

Про РИА ФАН повідомляється, що воно є частиною медіагрупи "Патріот" – російської медійної організації, чию раду правління очолює Євгеній Пригожин.

"РИА ФАН займається проурядовою пропагандою та дезінформацією навколо агресивної війни Росії в Україні. РИА ФАН називає поточну агресивну війну проти України місією з протидії "українським нацистам" та підтримує дії "Групи Вагнера". Тож РИА ФАН надає матеріальну підтримку діям і рішенням, що підважують і загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України", – зазначають у Раді Євросоюзу.

Як повідомляв ІМІ, в Естонії хочуть посилити обмеження доступу до російських телеканалів. Литовська комісія з радіо та телебачення ухвалила рішення дати обов'язкові вказівки інтернет-провайдерам видалити доступ до IP-адрес, які дають можливість дивитися пропагандистські телеканали Кремля "НТВ", "Перший канал", "Росія 1", "Росія 24" та "РТР Планета", що перебувають під санкціями Європейського Союзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!