ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві блокуватимуть IP-адреси, за якими доступні пропагандистські канали Кремля

09.03.2023, 10:55
Фото – delfi.lt
Фото – delfi.lt

Литовська комісія з радіо та телебачення ухвалила рішення дати обов'язкові вказівки інтернет-провайдерам видалити доступ до IP-адрес, які дають можливість дивитися пропагандистські телеканали Кремля "НТВ", "Перший канал", "Росія 1", "Росія 24" та "РТР Планета", що перебувають під санкціями Європейського союзу (ЄС), передає Delfi.

Комісія провела моніторинг, під час якого було встановлено, що в інтернеті поширюються телеканали, які підпадають під санкції ЄС. Під час моніторингу встановлено, що приймання пакетів цих заборонених телеканалів здійснюється з використанням IP-адрес серверів і за їхньою допомогою з'являється доступ до телеканалів "НТВ", "Перший канал", "Росія 1", "Росія 24" та "РТР Планета", щодо яких запроваджено санкції за поширення дезінформації та пропаганди проти Євросоюзу та його країн-членів.

Тому комісія ухвалила рішення доручити провайдерам мереж електронного зв'язку загального користування та послуг електронного зв'язку загального користування не пізніше ніж за п'ять робочих днів з дня набрання чинності цим рішенням скасувати можливість доступу до зазначених IP-адрес, що використовуються для доступу до телеканалів, на які поширюються санкції, затверджені Радою ЄС. Порушення міжнародних санкцій призводять до адміністративної та кримінальної відповідальності. У повідомленні нагадують, що після початку війни в Україні Рада ЄС за поширення дезінформації та пропаганди проти Євросоюзу та її країн-членів запровадила санкції проти російських пропагандистських телеканалів "RT" ("Росія сьогодні"), "Супутник", "Росія РТР" / "РТР Планета", "Росія 24", "ТВ Центр", "НТВ / НТВ Мир", "Росія 1", "РЕН ТВ", "Перший канал".

Як повідомляв ІМІ, міністр культури Литви запропонував помістити російську культуру "в карантин".

Liked the article?
Help us be even more cool!