ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС застосував санкції до семи фізичних та п’яти юридичних осіб РФ, причетних до пропаганди

Рада ЄС оголосила про санкції проти семи російських фізичних та п’яти російських юридичних осіб, відповідальних за проведення цифрової кампанії з маніпулювання інформацією під назвою "RRN" (Recent Reliable News), мета якої – викривлення інформації та поширення пропаганди на підтримку війни Росії проти України.

Про це повідомили в Представництві Європейського Союзу в Україні.

У представництві зазначили, що названа кампанія втілюється через фейкові вебсторінки, які видають себе за національні ЗМІ та державні вебсайти, а також через фейкові акаунти в соцмережах. Ця скоординована та цілеспрямована маніпуляція інформацією є частиною ширшої гібридної кампанії Росії проти ЄС та її країн-членів.

и вводимо обмежувальні заходи проти тих, хто використовує інформаційні маніпуляції та втручання як частину ширшої гібридної кампанії Росії проти ЄС та її країн-членів. Додаючи зазначених осіб до санкційного списку, ми надсилаємо потужний сигнал про те, що ми знаємо, як вони маніпулюють нашим інформаційним простором і до яких дій вдаються. Ми сповнені рішучості запобігати цим загрозам, стримувати їх та ефективно реагувати на них за допомогою нових інструментів", – зазначив високий представник Жозеп Боррель. 

Зокрема, Рада ЄС ввела обмежувальні заходи проти ресурсу Inforos і трьох його засновників. Inforos – це інтернет-видання, яке тісно пов’язане з російською військовою розвідкою (ГРУ) і відповідальне за створення понад 270 проксі онлайн-видань, які поширюють пропаганду на підтримку війни Росії проти України.

До списку також додали АНО "Діалог", російську неприбуткову організацію, створену департаментом інформації та технологій Москви та тісно пов’язану з адміністрацією президента; Інститут російської діаспори, а також дві російські ІТ-компанії: Агентство соціального дизайну (Social Design Agency) та організацію "Національні технології" (Structura National Technologies), які причетні до очолюваної Росією цифрової дезінформаційної кампанії "RRN". Крім того, до списку додали відомих представників вищезазначених юридичних осіб.

Як повідомляв ІМІ, у середині липня 2023 року пропагандист РФ, екскерівник телеканалу RT Антон Красовський та політтехнолог Тимофій Сергєйцев потрапили під нові санкції Великої Британії. Щодо Красовського та Сергєйцева на сайті уряду Британії зазначається, що вони "відповідальні за поширення огидної пропаганди, спрямованої на розпалювання насильства та ненависті до України та її народу".

Liked the article?
Help us be even more cool!