ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єгипет видворив журналістку, яка поставила під сумнів офіційну статистику про коронавірус

27.03.2020, 18:01
Фото - Ruth Michaelson/theguardian.com
Фото - Ruth Michaelson/theguardian.com

Єгипет видворив 17 березня журналістку британського видання The Guardian Рут Майклсон, яка поставила під сумнів офіційну статистику уряду щодо пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Комітет захисту журналістів Комітет захисту журналістів та The Guardian.

Журналістка 15 березня опублікувала статтю, у якій посилалася на дані спеціалістів з інфекційних хвороб з Університету Торонто, дані про охорону здоров'я та новини. Ця інформація вказувала, що в Єгипті кількість випадків коронавірусу вища, ніж кількість підтверджених урядом.

Єгипетські чиновники вимагали видалити матеріал або опублікувати офіційне вибачення The Guardian. Натомість видання запропонувало опублікувати лист від влади Єгипту, який би спростував дані канадського дослідження. Відповіді на цю пропозицію The Guardian не отримало. Єгипет відкликав акредитацію Майклсон 17 березня.

Комітет захисту журналістів закликав владу Єгипту дозволити Рут Майклсон повернутися в країну для продовження роботи. У CPJ також сказали, що Єгипет має дозволити вітчизняним і закордонним журналістам працювати вільно, без побоювання арешту чи утисків.

“Точна інформація про пандемію COVID-19 має важливе значення для життя або смерті єгиптян та людей у ​​всьому світі, і її не варто придушувати задля політичного зручності”, – сказав координатор програми CPJ на Близькому Сході та Північній Африці Шеріф Мансур.

Як повідомляв ІМІ, у Білорусі 25 березня співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю затримали головного редактора онлайн-видання “Ежедневник” Сергія Сацуку, який опублікував колонку, у якій засумнівався в достовірності офіційних даних про поширення коронавірусу в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!