ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Я ніколи не хотів видаватися жертвою", – фотограф, боєць полку "Азов" Дмитро Козацький

04.10.2022, 17:53
Фото – Instagram-сторінка libkos
Фото – Instagram-сторінка libkos

Українські фотографи-документалісти Костянтин і Влада Ліберови опублікували світлини з фотографом, бійцем полку "Азов", колишнім полоненим Дмитром Козацьким, чиї фотографії з маріупольського заводу "Азовсталь" стали відомими на весь світ.

Документалісти розповіли, що багато спілкувалися вчора – про Маріуполь, полон і звичайне життя: "Ви почуєте ці історії з майбутніх інтерв’ю. А сьогодні можете просто подивитись Оресту в очі. Вони багато чого бачили". 

Фотографи зазначили, що спробували відтворити в цій серії знімків промінь світла, що пронизує Дмитра, як на фотографії з "Азовсталі", яку він опублікував перед виходом із заводу. 

"У перший день вдома я пішов до барбершопу, підстригся і побрився. Я ніколи не хотів виглядати жертвою", – цитують фотографи Дмитра Козацького та зазначають, що ці слова кажуть про Ореста дуже багато.
Як зазначають фотографи, про Дмитра вони дізналися через інстаграм, але десь за тиждень до того, як він опублікував ті відомі портрети своїх побратимів.
"Інформаційні портали тоді щодня розривали серце новинами з Маріуполя та "Азовсталі", і, коли ми випадково натрапили на сторінку, з якої на нас дивився світлий сонячний хлопець, першим поривом, при тому що ми навіть не знайомі, було написати йому. І ми написали. Що він герой. Що більш за все ми хочемо, щоб він повернувся живим. Ми не чекали на відповідь, але Орест відповів, що вдячний нам за те, що ми робимо. Вдячний за нашу фотографію", – зазначили фотодокументалісти.
Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Дмитро Козицький є одним зі звільнених з полону захисників Маріуполя.

У вересні Дмитро Козацький (Орест), ще перебуваючи в полоні, здобув перше та третє місця на International Photography Awards за серію фото "Світло переможе" з "Азовсталі".

Liked the article?
Help us be even more cool!