ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Витримка і такт – журналістка про підхід ЗМІ в спілкуванні зі звільненими з полону захисниками Маріуполя

23.09.2022, 16:25
Фото – МВС
Фото – МВС

Звільнені з російського полону захисники Маріуполя потребують місяців фізичної і психологічної реабілітації, щоб мінімально отямитися. Тож важливо, щоб журналісти не намагались отримати від учорашніх полонених або їхніх родичів гучні заяви, політичні оцінки чи моторошні подробиці.

На цьому наголосила журналістка Тетяна Даниленко.

"Сподіваюсь, у ситуації з "Азовсталлю" журналісти проявлять максимум етичності й витримки. Люди дивом вибралися з таборів смерті. Дивом вижили в знищеному Маріуполі. Сумарно їхній досвід це навіть не Аушвіц. Закритий простір під безкінечним бомбардуванням з повітря, води і суші, після чого сталінський ГУЛАГ, помножений на свавілля й дебілізм "ДНР" та кадирівців", – написала Даниленко. 

Вона зауважила, що звільнені бійці до останнього не знали, куди їх везуть, і мали найгірші припущення.

"Найстрашніше, що в декого – і йдеться не про одну-дві людини – лишилися близькі в полоні. А, приміром, Оленівка – не просто табір смерті: двічі закритих у бараках людей заживо спалювали, – зазначила журналістка і наголосила: – Витримка і такт. І головне – Росія повинна відповісти за Маріуполь, Оленівку, Ізюм, Бучу, Бородянку та інші свої воєнні злочини. Це питання номер один. Із жахливими подробицями цих злочинів нам ще бути все життя".

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Дмитро Козицький є одним зі звільнених з полону захисників Маріуполя.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!