ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинський повідомив, що не приїде на суд у Київ через стан здоров'я

06.11.2019, 11:06
Фото - Гонтар Володимир/УНІАН/Громадське
Фото - Гонтар Володимир/УНІАН/Громадське

Керівник “РІА Новини Україна” Кирило Вишинський за станом здоров'я не може поїхати 6 листопада на засідання суду в Київ. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТАСС.

“Сьогодні вранці виписаний з Першого меду (Першого державного медичного університету ім.Сеченова - ред.), де проходив медичне обстеження. І просто фізично не можу опинитися (в Києві - ред.)”, - сказав Вишинський.

Він повідомив, що під час обстеження дізнався про проблеми зі здоров'ям.

“Оскільки у мене були певні проблеми і у в'язниці, а там медицина символічна, то зараз дізнаюся багато не завжди цікавого і приємного. І, на жаль, ці процеси триватимуть”, - сказав Вишинський.

Захист журналіста Кирила Вишинського 6 листопада проситиме суд Києва про перенесення засідання через неможливість присутності на ньому свого підзахисного.

“Захист проситиме суд перенести засідання, оскільки Вишинський не зможе бути присутнім. Дату вже визначить суд залежно від завантаженості”, - сказав він, наголосивши, що суд не може розглядати справу за відсутності обвинуваченого. При цьому адвокат не виключив імовірність заочної процедури, однак, за його словами, “поки що жодних передумов для такого рішення немає”.

Нині, уточнив адвокат, суд має розглядати справу по суті, визначивши порядок вивчення доказів, допиту свідків.

Як повідомляв ІМІ, Кирило Вишинський не приїхав 16 вересня на судове засідання у своїй справі.

28 серпня Київський апеляційний суд випустив головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, під особисте зобов’язання.

7 вересня Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі "35 на 35". До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко. 

Прокуратура АР Крим повідомила, що процесуальний статус керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського в кримінальному провадженні, яке розслідують українські органи прокуратури, залишається незмінним – його підозрюють у державній зраді.

Liked the article?
Help us be even more cool!