ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Виправдовувала та підтримувала окупантів: у Києві судитимуть держслужбовицю

19.12.2022, 11:38
Фото – Київська міська прокуратура
Фото – Київська міська прокуратура

Дніпровська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо громадянки України за фактами поширення матеріалів з публічними закликами до повалення конституційного ладу та зазіхання на територіальну цілісність України, розпалювання національної ворожнечі, виправдовування російської військової агресії проти України, глорифікації її учасників, а також розповсюдження комуністичної символіки.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

За матеріалами слідства, обвинувачена працювала в одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва.

"Будучи державним службовцем, створила та адмініструвала в соціальній мережі акаунт, на сторінці якого публікувала матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України. Також вона розміщувала в соцмережі пропагандистські матеріали та дописи із закликами до окупації України", – розповіли в прокуратурі. 

Під час обшуків у її помешканні правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також комуністичну символіку, георгіївські стрічки та значну суму особистих збережень у російських рублях.

Нині жінка під вартою, її відсторонили від виконання службових обов’язків. Санкції статей, за якими її обвинувачують, передбачають до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у селищі Ярова на Донеччині настоятель однієї з парафій УПЦ МП Лиманської громади пішов на співпрацю з ворогом.

Liked the article?
Help us be even more cool!