ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Використовували бойові патрони та важку бронетехніку": Сили територіальної оборони зняли художній кінофільм

28.10.2022, 15:33
Фото – пресслужба ТрО ЗСУ
Фото – пресслужба ТрО ЗСУ

У Києві 31 жовтня, о 17:00 відбудеться презентація фільму "Українські Воєнні Історії". Про це повідомив продюсер фільму – начальник служби зв'язків з громадськістю Сил ТрО Збройних Сил України, полковник Олексій Дмитрашківський.

"Українські Воєнні Історії" (Ukrainian War Stories) засновані на реальних подіях, знімалися в місцях ведення реальних бойових дій та за участю дійсних військовослужбовців. 95% знімальної групи та акторського складу є військовослужбовцями підрозділів Сил ТрО ЗСУ. Це перший випадок у світовій історії, коли воєнний фільм знімається самими військовими на війні. Сценарій ґрунтується на матеріалах, зібраних військовим кореспондентом Георгієм Ак-Мурзою (Одеса). Зйомки проходили в Харківській, Київській та Одеській областях за участю 122, 126 та 127 бригад ТрО. Під час зйомки використовувалися бойові патрони, реальні міни, гранатомети, тротилові шашки та важка бронетехніка. Як локації для зйомок використовувалися звільнені від ворога села, окопи, бліндажі і навіть мінні поля", – йдеться в описі фільму.

Він складається з трьох новел, викладених у різних жанрах: є вестерн, є драма, є і комедія.

Під час презентації глядачі зможуть познайомитися з акторами та авторами фільму, побачити бекстейдж зйомок. Також знімальна група поділиться гострими враженнями знімання за 15 кілометрів від ворога, про заходи безпеки та перевірку полів на міни перед зніманням, про радіоперехоплення ворога, який спостерігав за незвичайним освітленням за горизонтом поруч із собою.

Для участі потрібна реєстрація. Її проводить Валентин Калашник (Служба зв'язків з громадськістю Сил територіальної оборони ЗСУ) за номером +38 (050) 331 11 99.

Як повідомляв ІМІ, створена за підтримки Держкіно дебютна стрічка режисера Мар’яна Бушана "Снайпер. Білий Ворон" стала першим українським фільмом на воєнну тематику, який з’явився на великих екранах після початку повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!