ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська стрічка "Снайпер. Білий ворон" зібрала понад 5 млн грн

26.10.2022, 16:34
Фото – Держкіно
Фото – Держкіно

Створена за підтримки Держкіно дебютна стрічка режисера Мар’яна Бушана “Снайпер. Білий Ворон” стала першим українським фільмом на воєнну тематику, який з’явився на великих екранах після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

“Історія Миколи Вороненка, – снайпера з позивним Ворон, – заснована на реальній історії екопоселенця з Горлівки: пацифіст Микола з початком війни на Донбасі у 2014 році, попри власні принципи та упередження, вчиться снайпінгу та йде захищати свою землю від росіян”, – йдеться в повідомленні.

За вісім тижнів прокату стрічку переглянули 43 811 глядачів, у кінотеатрах відбулося 4535 сеансів, а загальні збори становили 5 246 205 грн.

Дистрибуцію проєкту здійснювали FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution. Творці дякують усім, хто попри небезпеку та складні обставини подивився стрічку в кіно та поділився відгуками з друзями. “Завдяки глядачам українське кіно живе, розвивається й продовжує розповідати історії про наших героїв – історичних та сучасних”, – зазначає Держкіно.

Як повідомляв ІМІ, американська стрімінгова платформа Netflix уперше придбає великий пакет українських фільмів. Йшлося про 14 проєктів, серед яких також фільм “Снайпер. Білий ворон”.

Liked the article?
Help us be even more cool!