ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ залишив без змін вирок нападнику на журналіста "Першого Криворізького"

26.08.2020, 15:29
Фото – Перший Криворізький
Фото – Перший Криворізький

26 серпня Верховний Суд України залишив чинним вирок Саксаганського райсуду Кривого Рогу та Дніпровського апеляційного суду, ухвалений колишньому заступникові начальника охорони КП “Швидкісний трамвай” Юрію Островському, засудженому за перешкоджання та напад на кореспондента порталу "Перший Криворізький" Миколу Чирву.

Про це повідомляє "Перший Криворізький" з посиланням на адвоката журналіста Максима Горелікова.

За його словами, Верховний Суд залишив без змін вирок Юрію Островському.

Як повідомляв ІМІ, 11 березня 2020 року Третя судова палата Верховного Суду України розглянула касаційну скаргу ексохоронця КП "Швидкісний трамвай" Юрія Островського, засудженого за перешкоджання кореспонденту інформаційного порталу "Перший Криворізький" Миколі Чирві. 

Юрій Островський подав скаргу до Верховного Суду, оскільки вважає занадто суворим рішення апеляційної інстанції про обмеження волі строком на один рік. Також він продовжує вважати, що Микола Чирва, якого він ударив, не журналіст, а портал "Перший Криворізький" не ЗМІ.

30 вересня 2019 року Апеляційний суд Дніпра засудив Юрія Островського до одного року обмеження волі.

29 березня 2019 року Саксаганський районний суд Кривого Рогу на Дніпропетровщині засудив експосадовця КП "Швидкісний трамвай" Юрія Островського до 200 годин громадських робіт та до 850 гривень штрафу, визнавши винним у перешкоджанні журналісту інформаційного порталу "Перший Криворізький" Миколі Чирві на території комунального підприємства та заподіянні легких тілесних ушкоджень. 

18 липня 2018 року в Кривому Розі (Дніпропетровська область) кореспондента інформаційного порталу "Перший Криворізький" Миколу Чирву вдарив в обличчя чоловік, який назвався заступником начальника охорони комунального підприємства "Швидкісний трамвай". Інцидент стався, коли журналіст намагався зібрати інформацію про жорстоке поводження з безпритульними собаками на території підприємства.

Поліція Кривого Рогу за цим фактом відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України ("Легкі тілесні ушкодження").

Пізніше поліція перекваліфікувала справу за фактом нападу на Миколу Чирву на частину 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").

Liked the article?
Help us be even more cool!