ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі суд засудив екс-посадовця до громадських робіт і штрафу за напад на журналіста

31.03.2019, 10:00
На фото - Микола Чирва, фото - 1kr.ua

29 березня Саксаганський районний суд Кривого Рогу на Дніпропетровщині засудив екс-посадовця КП “Швидкісний трамвай” Юрія Островського до 200 годин громадських робіт та до 850 гривень штрафу, визнавши винним у перешкоджанні журналісту інформаційного порталу “Перший Криворізький” Миколі Чирві на території комунального підприємства. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За рішенням суду, екс-посадовця визнали винним у правопорушеннях, передбачених статтями 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та 125 ("Легкі тілесні ушкодження") Кримінального кодексу України.

Окрім того, його зобов’язали відшкодувати 5 тисяч гривень моральних збитків Миколі Чирві.

Раніше адвокат підсудного просив призначити своєму підзахисному штраф. Сторона обвинувачення наполягала на покаранні у вигляді двох років обмеження волі.

“Суд нарешті вже закінчено. Гарне рішення, як ми вважаємо разом із моїм адвокатом. Суд законно визнав 171-шу статтю. Бажаю всім журналістам менше таких ситуацій”, –  прокоментував “UA:Дніпро” рішення суду Микола Чирва та додав, що не оскаржуватиме його.

Згоден із рішенням і Микола Островський: “Рішення суду вважаю справедливим. Це нормальний вирок. Для того щоб зняти напругу навколо цього всього, цієї ситуації, – я був неправий стосовно Миколи”.

У коментарі Радіо Свобода Юрій Островський повідомив, що після інциденту звільнився з роботи за власним бажанням і провини не визнає: він стверджував, що свідомо спровокував конфлікт, аби не пропустити “невідомих осіб на територію стратегічно важливого об’єкту”.

Редакція інформаційного порталу “Перший Криворізький”, де працює потерпілий журналіст, заявила, що розцінює інцидент “як перешкоджання журналістській діяльності”, а також звернулася до СБУ, зазначивши, що в словах і діях нападника вбачається елемент розпалювання національної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу України)”.

Як повідомляв ІМІ, 18 липня 2018 року в Кривому Розі (Дніпропетровська область) кореспондента інформаційного порталу “Перший Криворізький” Миколу Чирву вдарив в обличчя чоловік, який назвався заступником начальника охорони комунального підприємства “Швидкісний трамвай”. Інцидент стався, коли журналіст намагався зібрати інформацію про жорстоке поводження з безпритульними собаками на території підприємства.

Поліція Кривого Рогу за цим фактом відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України ("Легкі тілесні ушкодження").

Пізніше поліція перекваліфікувала справу за фактом нападу на Миколу Чирву на частину 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Liked the article?
Help us be even more cool!