ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд повернув на новий розгляд справу Крисіна щодо викрадення та катування перехожого

Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Верховний Суд ухвалив рішення про повернення справи засудженого за тяжкі злочини проти учасників Революції гідності Юрія Крисіна на новий розгляд до Київського апеляційного суду.

Таке рішення суд ухвалив 11 липня, повідомляє Watchers.

Адвокатка Крисіна – Тетяна Гнатюк – просила суд скасувати раніше ухвалений вирок та відправити справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Прокурорка Юлія Малашич та представник потерпілого Павло Дикань категорично заперечували. 

Втім, Верховний Суд частково задовольнив касаційну скаргу захисту Крисіна. Відтак апеляційний суд має наново розглянути справу. А Крисін у цей час залишатиметься під вартою. 

Вирок Верховного Суду стосувався справи, у якій Юрія Крисіна 23 вересня 2021 року Дарницький райсуд Києва засудив до восьми років позбавлення волі за викрадення, незаконне позбавлення волі та катування людини в січні 2014 року.

Йдеться про Владислава Іваненка, якого керовані Крисіним тітушки помилково сприйняли за протестувальника. Іваненка викрали 21 січня 2014 року неподалік станції метро “Петрівка”, вважаючи його активістом Революції гідності, пізніше утримували та катували в наметовому таборі тітушок, пише Watchers.

Як зазначив представник та адвокат потерпілого Владислава Іваненка Павло Дикань, це рішення Верховного Суду створює передумови для звільнення Крисіна від відповідальності за скоєний злочин через спливання строків давності. 

“У січні 2024 року буде 10 років з дати злочину, який інкримінується Крисіну, і, зважаючи на те що Київський апеляційний суд зазвичай не дуже поспішає з розглядом справ, а захист Крисіна тим більше в цьому не зацікавлений і, скоріш за все, буде затягувати розгляд справи, Крисін у січні 2024 року може вийти на волю”, – написав він у фейсбуці. 

Нагадаємо, що Юрій Крисін також був засуджений до п'яти років позбавлення волі за співучасть у груповому збройному нападі тітушок на журналіста В'ячеслава Веремія поблизу майдану Незалежності 18 лютого 2014 року. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним з нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!